22.2.2020 KULTTUURIA

Tervetuloa Turun Linnaan! Mennään yhdessä katsomaan näyttely “Muutama sananen naisista”. Jokainen maksaa sisäänpääsynsä itse, tavataan lauantaina 22.2. lipunmyynnin edessä klo 13.00.

Turun historiasta kerrottaessa naiset on usein sivuutettu lyhyesti vain muutamalla sanalla. Uusin Turun yliopistossa tehty historian tutkimus on nostanut esille 1600-luvun naisia aktiivisina ja hyvin vaikutusvaltaisinakin toimijoina. Tarinoiden kautta piirtyy kuva elämästä aikana, jolloin kirkko ja yhteiskunta säätelivät käsityksiä naisten kasvatuksesta, asemasta, sopivasta käytöksestä, rakkaudesta ja avioliitosta. Suuresta kontrollista huolimatta naiset vaikuttivat tekijöinä ja toimijoina, ja luovivat vaikeinakin aikoina tarmokkaasti elämässään eteenpäin kukin parhaan kykynsä mukaan.

Näyttelyn keskiössä ovat kuuden naisen monivaiheiset ja värikkäät elämäntarinat. Naiset toimivat niin menestyvien liiketoimintojen pyörittäjinä, merkittävinä työnantajina kuin aviovaimoina ja äiteinä.

Turun Linna, Linnankatu 80, bussi numero 1.
HUOM! Linnan pihalla oleva Ravintola/kahvila Juhana Herttuan Kellari on auki klo 10-18, jälkipuinteja varten, jos niitä tulee. Tai jos tulee nälkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *