Yhdistys

Turun Seudun Mummolaakso ry
Åbonejdens Gummedal rf

Turun Seudun Mummolaakso ry – Åbonejdens Gummedal rf on perustettu 5. helmikuuta 1999, ja se on tarkoitettu kaikenikäisille lesbo- ja bi-naisille jotka ovat kiinnostuneita toiminnasta lesbojen parissa. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin ja sen jäseninä on kaikenikäisiä naisia alle kolmekymppisistä eläkeläisiin.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää lesbojen ja bi-naisten keskinäistä solidaarisuutta ja huolenpitoa. Tuomme yhteen eri-ikäisiä, erilaisissa elämänvaiheissa olevia ihmisiä, ja luomme  turvallisen ja aktiivisen sosiaalisen yhteisön. Järjestämme mm. tansseja, retkiä, pelaamme pelejä, kokoonnumme harrastuskerhoissa ja käymme yhdessä kulttuuritapahtumissa.

Toiminnan tarkoituksena on myös tarjota omasta identiteetistä lähtevä vaihtoehto perinteiselle vanhustenhoidolle. Vanhuksia pyritään nykyisin hoitamaan kotona vanhainkodin sijaan, ja koemmekin erilaisten tukitoimien ja yhteisöasumismuotojen kartoittamisen tärkeäksi. Toivomme tulevaisuudessa yhteiskunnan tukea Mummolaaksolaisten kannalta hyviin ja tarkoituksenmukaisiin asumisen ja hoidon muotoihin. Tämän päivän toiminta on vapaaehtoista, ja arjessa tukeminen voi olla esimerkiksi kodin askareissa auttamista ja sosiaalista kanssakäymistä.

Kaikkien halukkaiden on mahdollisuus esittää ideoitaan, sekä lähteä mukaan tekemään ja toteuttamaan toimintaa. Jäsenmaksun maksamalla saat jäsenkirjeet kotiisi postitse tai sähköpostitse, sekä alennusta tansseista ja retkistä.